//the Header

GALERII JA VIDEO: Veepäästekoerad said oma esimesed Päästeliidu sertifikaadid

Septembris ja oktoobris viis Lõuna-Eesti Veepäästekoerte grupp “Märjad käpad” koostöös Päästeliiduga läbi veepäästekoerte eksamid. Välja anti esimesed Päästeliidu veepäästekoerte sertifikaadid ehk tasemetunnistused.

Eksamitel hinnati koera ja inimese meeskondlikku võimekust lahendada erinevaid ülesandeid elupäästevõimekuse näitamiseks. Algtasemel on põhirõhk pandud koera individuaalsetele ülesannetele, hindamaks tema kuulekust, käitumist, käskudest arusaamist ja ülesannete sooritust. Järgnevatel tasemetel on põhirõhk asetatud inimese ja koera meeskonnatööle erinevate veepäästeülesannete lahendamisel, kus hinnatakse igale osapoolele kindlaksmääratud rolli.

Eksamitel anti kokku välja kaheksa sertifikaati – kolm algtasemele, üks kesktasemele, kaks kõrgtasemele ja kaks kuldtasemele. Oma sertifikaadid välja teeninud tublid neljajalgsed on Newfoundlandi, Leonbergeri või Landseeri tõugu. Tulemustega saab tutvuda SIIN.

VIDEO

GALERII

Veepääste eksamid