//the Header

Päästeliit hakkab välja andma veepäästekoerte tasemetunnistusi

Päästeliit hakkab koostöös Elva VTÜ veepääste grupiga “Märjad Käpad” välja andma veepäästekoerte sertifikaate ehk tasemetunnistusi.

Elva VTÜ veepääste grupp “Märjad Käpad” on välja töötanud põhjaliku veepääste koera ja vabatahtliku päästja-koerajuhi kvalifikatsiooni hindamise juhendi. Juhendi koostajad on  Valvi Väli ja Aare Ööpik. Meie neljajalgsete vabatahtlike veepäästjate abiliste kvalifikatsioon Eestis siiani olnud reguleerimata. Uus väljatöötatud reglement on esimene seda tühikut täitev juhend.

„Väga hea meel on tõdeda, et meie vabatahtlikud päästjad on vaieldamatult tipptasemel tegijad,“ rääkis Päästeliidu juhatuse esimees Piia Kallas. Ta lisas, et eksameid hakkavad tegema rahvusvahelisel tasemel tunnustatud veepääste instruktorid.

Veepääste grupp „Märjad käpad“ on osalenud rahvusvahelistel tasemevõistlustel, läbi viinud  lastelaagreid veeohutuse teemadel ja taganud ohutust veespordiüritustel. Selle kõige taga on pühendumus ja igapäevased treeningud.

Eksamil hinnatakse koera ja inimese meeskondliku võimekust lahendada erinevaid ülesandeid elupäästevõimekuse näitamiseks.

Kui algtasemel on põhirõhk pandud koera individuaalsetele ülesannetele, hindamaks tema kuulekust, käitumist, käskudest arusaamist ja ülesannete sooritust, siis järgnevatel tasemetel on põhirõhk asetatud inimese ja koera meeskonnatööle erinevate veepäästeülesannete lahendamisel, kus hinnatakse igale osapoolele kindlaksmääratud rolli.