//the Header

Mereteadlane: võõrliigi võiksime koos ära süüa!

Merebioloog Jonne Kotta rääkis Päästeliidu algatuse „Minu meri -austan ja hoian“ raames toimunud kohtumisel ümarmudilast. Selgub, et see kala tuleks nahka pista.

Juminda vabatahtliku merepääste seltsi korraldatud vestlusringil said oluliselt selgemaks meie mere olukord ning tulevikuvaated. Vaata videost lähemalt, mida on korda saatnud meie vetesse tunginud võõrliik ümarmudil ning milline oleks parim viis liigi pealetungi ohjeldamiseks.

Kui juba mudila välja püüdnud oled, siis on parim lahendus tutvustada teda säriseva panniga. Puhasta, pese ja kuivata mudila rümp. Maitsesta jahu soola-pipraga, siis tee mudilad seguga korralikult kokku. Prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri koos keedetud kartulite ja tartar-kastme ja värske tilliga.

Loe „Minu meri“ algatuse kohta lähemalt.

Vabatahtlikud päästjad väärivad paremat varustust!