//the Header

Päästeliidu kaasatud juristid hindavad tööõnnetusse sattunud vabatahtlike päästjate õigusi

Vabatahtlike päästjatega toimunud tööõnnetused on välja toonud puudusi, kuidas sellises situatsioonis peaks Päästeamet ja vabatahtlikud päästjad käituma. Päästeliit kaasas juristid, et olukorda selgust tuua ja võimalikeks juhtumiteks olla paremini ettevalmistatud

“Sellel aastal on kahe vabatahtliku päästjaga juhtunud tööõnnetused, ühega neist eriti raskel moel. Kannatanud on läbielatu põhjal andnud tagasisidet, millest nähtub et tekkinud olukorras on raske seista oma sotsiaalsete garantiide eest,” rääkis Päästeliidu juhatuse esimees Piia Kallas. “Nende kahe juhtumi menetlemise käigus Päästeameti poolt, on ilmnenud puudused kuidas sellises situatsioonis peaks vabatahtlikega käituma,” lisas Kallas.

Sel põhjusel on Päästeliit kaasanud juristid hindamaks tööõnnetusse sattunud vabatahtliku päästja õigusi ja tegevust. Tehtavast analüüsist tekib peatselt ka juhend, kuidas sellises raskes situatsioonis oma õiguste eest seista ning võimalikult lihtsalt kogu protsess läbida.

Vabatahtlikud päästjad vajavad paremat tuge!