//the Header

Haapsalu merepääste usaldamine vabatahtlikele on oluline verstapost

Maist lõpetab töö Haapsalu politsei merepäästeüksus ja piirkonnas hakkavad merepäästega tegelema vabatahtlikud.

“Merepääste vabatahtlike kätte andmisega on tehtud väga põhimõtteline samm. Selline usaldamine on ülioluline verstapost ja näitab vabatahtlike merepäästjate kõrget taset. Lääne-Eesti vabatahtlik reservpäästerühm on üks kõvemaid tegijad riigis ja neist alustamine on õige otsus,” hindas Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi.

Tema sõnul ei ole kutseliste merepäästjate asendamine üllatus. “Sellest on olnud siseministeeriumis juttu juba eelmisel aastal ning minister lasi teemat töörühmal kaaluda,” lisab Killandi. Haapsalu piirkonna vabatahtlikel on vajalik varustus ja koolitatud inimesed merepäästesündmuste iseseisvaks lahendamiseks.

Politsei- ja piirivalveameti mereturvalisuse grupi juhi Marge Kohtla sõnul korraldatakse kaldavõimekus ümber peamiselt selleks, et anda lisajõudu merealal tegutsevale laevastikule.

Alates 1. maist reageerivad Haapsalu piirkonna mereõnnetustele praeguse jaoskonna merepäästeüksuse asemel vabatahtlikud Haapsalust, Rohukülast ja Vormsilt ning vajadusel ka Kärdla politseijaoskonna merepäästjad.