//the Header

Eesti Tuletõrje ja Pääste 100

Eesti Tuletõrje ja Pääste 100. aastapäev trükiti margile ja postkaardile

Sel nädalal tähistatakse Eesti Tuletõrje ja Pääste 100. sünniaastapäeva, mille puhul esitleti täna, 6. septembril Tallinnas, kinos Sõprus tähtpäevaks välja antud eksklusiivse kujundusega margiplokki ja postkaarte.

Vabatahtlikke päästjaid ühendav Päästeliidu ettepanekul andis Omniva välja margiploki, esimese päeva ümbriku ja maksimumkaardid, mis võtavad kokku organiseeritud päästeteenistuse viimase saja aasta mõned olulisemad verstapostid ja annab kena võrdluse, kuidas sajandiga on muutunud Eesti tuletõrjujate varustus ja tehnika.

Juubeli väljaandel, mille autor on kunstnik Indrek Ilves, oli ka oma pikem lugu, mida sai täna kuulda pidulikul esitlusel, Sõpruse kinos.

Eesti Tuletõrjeliit ja Päästeliit tänavad vabatahtlikke päästjaid, toetajad, partnereid ning filateeliahuvilisi, kes osalesid eriväljaannete esitlusel. Kõik soovijad said soetatud postkaartidele ja esimese päeva ümbrikule lisaks vabatahtliku pääste templi. Samuti oli tänasel esitlusel võimalik tutvuda kaitsetööstusettevõtte Milrem poolt päästetöödeks ehitatud robot roomiksõidukiga, millel on oma oluline koht ka margiplokil.

Juba homme toimub palju erinevaid üritusi alates Tallinnast, lõpetades Türil toimuva paraadi ja piduliku aktusega. Rohkem informatsiooni laupäevase kava kohta https://paasteliit.ee/sada/