//the Header

Vabatahtlik pääste sai Riigikogus oma toetusrühma

Toetusrühma esimees on Madis Milling Tõdva päästjatest ja aseesimees Kaido Höövelson Simuna Vabatahtlikust Tuletõrje Seltsist. Toetusrühma liikmed on Kihnu merepäästja Annely Akkermann, Rõuge priitahtlik pritsimees Kalvi Kõva, Johannes Kert, Andrus Seeme, Kristina Šmigun-Vähi, Kalle Laanet, Tarmo Kruusimäe ja Jaak Madison.

Toetusrühma esimehe ja Tõdva vabatahtliku päästja Madis Millingu sõnul on üks nende põhieesmärke suunata riigieelarve kokkupanekut vabatahtlikele päästjatele soodsas suunas. „Koostöös Päästeameti juhtkonnaga saab arutelukohaks olema ka näiteks vabatahtlike päästekomandode rahastamismudel. Täna oleme jätkuvalt kergelt absurdses olukorras, kus vabatahtlik päästja on nö rõõmus siis, kui kusagil põleb, sest iga väljasõit tähendab raha ühingule,“ ütleb Milling ja lisab, et soovitakse riigi tasandil soodustada ka vabatahtlike komandode koostööd kohalike omavalitsustega, mis täna on suuresti juhusepõhine.

Toetusrühmade kaudu saavad parlamendi üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve. Loodud toetusrühm soovib olla vabatahtlike päästjate „hääleks“ Riigikogus, saadikutena on neil rohkem võimalusi viia vabatahtlike päästjate sõnumit või ka muresid nii ministeeriumi, Päästeameti kui Riigikogu ehk seaduseloojani.

Tähelepanu all saab olema kogu elanikkonnakaitse temaatika laiemalt. Esimees lubab, et edasi tuleb liikuda ka eelmise Riigikogu koosseisu ajal algatatud aruteluga ilutulestikumaksu üle.

Foto: Riigikogu kantselei

Teeme Eestis elu ohutuks!