//the Header

Süüta mu tuli

Päästeliidul valmis ahjukütmise õppefilm

Päästeliit esitles seoses talvise kütteperioodi algusega 31. oktoobril uut ahjukütmise õppefilmi “Süüta mu tuli”, mis valmis koostöös Tartu filmistuudioga Plankfilm.

“Teemakohased õppevideod kipuvad olema kas ülimalt emotsionaalsed ja manitsevad või siis jällegi liiga akadeemilised, kuivad. Tahtsime täita tühimiku, mis annaks olulise informatsiooni edasi läbi meelelahutusliku ja kaasamõtlemist soodustava vormi. See, infotainment žanris valminud lühifilm õpetab ahjukütmise ja selle ohutuse aspektidest,” selgitas filmi režissöör Urmas Nimetu.

Teose keskmes on noorpaar, kes saabub veetma ühist puhkust üürikorteris. Kuid enne õhtu algust tuleb tuba soojaks kütta. Kõik ei lähe nii nagu esialgu arvatud ning noortel tuleb pistmist ahjualustega, kelle peeneid teadmisi ahjukütmisest purskub nagu küllusesarvest.

Filmi valmimist rahastati Päästeameti ennetusprojektide konkursilt saadud toetusest. Oma osa andsid ka Päästeliit ning mitmed eratoetajad – restoran Aparaat, Cinamon, Kvark, vSpa ja Nautimus.

Teosega saab tutvuda Päästeliidu YouTube kanalis.

Teeme Eestis elu ohutuks!