//the Header

Norra vabatahtliku merepääste esindajad külastasid Eestit

Möödunud nädala neljapäeval ja reedel külastas Eestit Norra vabatahtliku merepääste organisatsiooni Redningsselskapet delegatsioon.

Kohtumisel anti vastastikku ülevaade vabatahtliku merepääste korraldusest meil ja Norras. Neljapäeval kohtuti Päästeliidu kontoris, reedel Rohuneeme sadamas, kus tutvustasid norrakate 25-liikmelisele delegatsioonile oma ühingut Elinor Kimmel ja Raul Rink Vabatahtlikust Merepäästeühingust. Peale Päästeliidu esindajate oli kohtumisel Eesti Vabatahtliku Mere- ja Järvepääste juhatuse esimees Tanel Matsi ja esimesse juhatusse kuulunud Ene Kalmus. Reede pealelõunal toimunud töökoosolekul Päästeliidu kontori meeskonnaga tutvustas Redningsselskapeti müügi- ja turundusjuht Solfrid Bøe lähemalt organisatsiooni tööd kommunikatsiooni- ja sponsorlussuhete valdkonnas.

Norra delegatsiooni esindaja Fredrik Sahlini sõnul olid nad tõeliselt inspireeritud sellest, kuidas Päästeliit peale vabatahtlike merepäästjate huvide eest seismise tegeleb edukalt ka maapääste ja eripääste suunal. Samuti tõsteti esile kohalike ühingute tegusust, sest erinevalt Norra tavast on Eestis kohalikud merepäästeüksused eraldi juriidilised isikud.

Pildil delegatsioon külastusel Rohuneeme sadamas.

Foto autor: Päästeliit

Teeme Eestis elu ohutuks!