//the Header

Õnnelik õnnetus päästevestiga

Pedassaare kaldal jäi paadist väljahüpanu paadi alla

Milleks kanda päästevesti?

17. mail umbes kell 21:30 toimus Pedassaare lõunakalda randumiskohas mõtlemapanev vahejuhtum.

Vabatahtlik Madis Praks MTÜ-st Salmistu Paadimees kirjutab: “Olime Pedassaares kaldal oma paadiga. Eemalt lähenes mootorpaat. Pedassaare randumiskohas läheb väga ruttu sügavaks. Umbes 6 meetri kaugusel kaldast on sügavus juba peaaegu 2,5 meetrit. Paat võttis enne kaldale jõudmist ilusti hoo maha ja lähenes. Paadi vööris oli noormees, kes oli ots käes valmis kaldale astuma. Kevadine tuhin oli poisil suur ja ootamatult hüppas noormees umbes 10 meetrit enne kallast vette ilmselt arvates, et juba on madal. Noormees kadus vee alla, paukvest avanes, kuid paat sõitis talle peale. Poiss sai iseseisvalt paadi alt välja ning abi ei vajanud. Õnneks lõppes kõik hästi, noormees pääses külma ujumise ja ehmatusega. Tagantjärgi naljakas juhtum, mis aga oleks võinud ka kehvasti lõppeda juhul kui vesti poleks olnud ning ujumisoskus puudulik.”

Päästeliit juhib suviste ilmade algusega tähelepanu mereohutuse põhimõtete järgimisele. Samuti tuletame meelde, et kuni 30. juunini saab toetada Päästeliidu päästevestide kampaaniat.

Vabatahtlike merepäästjaid käis Tallinna lahel toimunud õppusel pildistamas Jarek Jõepera.

Teeme Eestis elu ohutuks!