//the Header

Päästeliidu kevadine üldkogu oli töine ja pakkus ka üllatuse

13.-14. aprillil toimus Varbla Puhkekülas Päästeliidu kevadine üldkogu, kus otsiti lahendusi olulistele küsimustele merepäästes ja noortetöös.

Mereäärses Varbla Puhkekülas toimunud Päästeliidu üldkogu tõi kokku üle 100 vabatahtliku pääste- ja merepääste organisatsiooni esindaja. Üritus sai „ametliku“ alguse Lihulas, kust päästeautode-, paatide ja muude sõidukite kolonn hakkas Toomas Sillamaa taktikepi all Varbla poole liikuma. Kohalikke oli toimuvast ette teavitatud ning tänavaääred olid uudistajaid, pildistajaid ja rõõmsalt kaasaelajaid täis.

Esimene üldkogu päev oli väga töine – paralleelselt toimus kaks töögruppi merepääste ja noortetöö teemadel,  kus püüti lahendusi leida juba pikka aega õhus olnud küsimustele.  Raul Rink’i (Viimsi SAR) juhitud töötoas  arutati vabatahtliku merepääste olukorda ja tulevikusuundi ning Liis Truubon’i (RPR) eestvedamisel lepiti kokku, millise strateegiaga noortetöös edasi  minna.

Järgmisel, üldkogu põhipäeval, tutvustas Päästeliidu tegevjuht Kaido Taberland Päästeliidu 2017. aasta tegevus- ja majandusaruannet ning 2018. aasta plaane. Sponsorlus- ja partnerlussuhete juht Joanna Adler rääkis kommunikatsiooni olulisusest toetajate leidmisel  ning Rasmus Kagge andis seejärel  juba täpsemaid juhtnööre, kuidas ühingud ise oma tegevust kajastada saavad.

Päevakorras oli ka nõukogust tagasi astuda soovinud Andrus Küti asemele uue nõukogu liikme valimine. Paari enamhäälega osutus  Andrus Kütt tagasivalituks ja nüüd asub ta uue hooga  merepäästega seotud küsimusi lahendama.

Margus Vetsa (Vääna VTÜ) rääkis lähemalt omavalituste elanikkonnakaitse-alasest  tegevusest   ning  pääs​teühingute​ rollist  selles.

G4S-i juhatuse liige Villu Õun tutvustas vabatahtlikele päästjatele turvafirma koostööettepanekut, mis tõstaks olulisel määral tulehäirele reageerimise kiirust hajaasustuses ja muudaks iga Eestimaa nurga turvalisemaks. Ettepanekust lähtuv koostöömudel on väljatöötamisel.

Seekordne üldkogu tõi ka üllatuse: nimelt kinkis Eesti Spaaliit vabatahtlikele päästjatele 100 spaapaketti, et pakkuda neile koos peredega väikest puhkust 16 spaas üle Eesti. Kingituse andsid üle Eesti Spaaliidu tegevjuht Aire Toffer ning Tervis Spaa Grupi juhataja Jaan Ratnik, kes avaldas lootust, et koostöö kujuneb pikaajaliseks.

Üldkogul anti vabatahtlikele päästjatele üle ka mitu teenetemärki  ja tänukirja.

Nagu ikka, olid kohal erinevate toodete maaletoojad:  kuivülikondi, sukeldumis-ja muud päästevarustust tutvustasid OÜ Mohni LS  ja I.S.Dive OÜ.  ​LED valgusteid ​pakkus MobiLED Estonia OÜ.

 

Teeme Eestis elu ohutuks!